СЛЪНЦЕЗАЩИТА

5 средства за анти слънчев тен

Напълно е разбираемо, че след като сте искали тен, а с времето, той е започнал да губи магнетичната си, сега ви трябват средства за анти слънчев тен.

Има множество козметични продукти от професионални линии, които да се погрижат за бързото заличаване следите от тена. Съществуват домашни средства.

Ето и 5 домашни средства, които ще ви помогнат да се справите с драстична промяна в цвета на кожата.

Лимонов сок
Не много хора са наясно с това, но лимонът е изключително добър за лечение на слънчев тен. Той има естествени избелващи свойства, които могат да ви помогнат да се отървете от слънчев загар, който някога сте имали. Просто нанесете малко свеж лимонов сок върху площта, която е засегната от слънцето и я оставете да изсъхне, преди да я изплакнете с вода. Винаги може да се добавя захар в лимонов сок, тъй като такава също има отлични почистващи свойства.

Кисело мляко
Ако вашият тен е о-скоро червен, то най-вероятно се нуждаете от решение, което да затегне порите и охлади кожата. Лек в такъв случай е смес от кисело мляко, сок от краставица, домат, и грам брашно. След като е направен разтворът, нанесете маската върху засегнатата област и оставете в продължение на половин час.

Алое вера
Алое Вера гел е доста известен със своето ефективно използване върху кожата. Хората са склонни да го прилага върху кожата си всеки ден, за да подхранва. В случая при слънчев загар много помага.

Картоф
Става дума за суров картоф, който може да се използва като идеалното средство при тен. Това е доста богат на витамин С естествен избелващ агент, точно като портокал и лимон. Той се използва също за лечение на слънчеви изгаряния.

Краставица
С размера на вода в една краставица, тя е може би един от най-добрите препарати за охлаждане тенът на кожата. Освен това, може да действа като катализатор, за да се намали тенът напълно. Ефектът на охлаждане, помага за премахване на прекомерен или неравномерен тен. Плюс това има витамин С, който поддържа кожата хидратирана. За да използвате краставица за намаляване на загара, просто трябва да се смесват две супени лъжици пресен сок от краставица и една супена лъжица лимонов сок. Накрая, добавете куркума към него и го приложете към кожата си в продължение на 30 минути.