Подхранване и хидратация на кожата

Подхранване и хидратация на кожата – основни правила

Доказано е, че в човешкото тяло има приблизително осем литра течности. Освен това, те се съдържа в трета от кожата. Ето защо не оставяйте тялото отчаяно да се нуждае от вода. Това е баланс на кожата, които я предпазва от отрицателни външни ефекти.

Особено актуални са въпросите с влага, при жени с напредване на възрастта. В крайна сметка, липсата на влага води до бързо повяхване. Дамите на средна възраст, трябва да се грижат за насищане на кожата с влага. Дори и ако сте млади, кожата има нужда от влага.

Дехидратацията на всеки тип кожа се проявява по различен начин.

Суха и чувствителна кожа – започва да се отлепи, стават мазна или придобива сивкав оттенък. В тези случай се препоръчват овлажняващи кремове и маски.

Съставът на овлажняващи кремове и маски включва множество компоненти с различни задачи: Витамин Е – антиоксидант, който предпазва епидермиса от негативните ефекти на свободните радикали; D-пантенол – незаменим компонент, който осигурява хидратация и защита; Хиалуронова киселина – за нея се смята най-добрият начин да хидратирате кожата, тя създава филм върху епидермиса, не позволява на течността да се изпари; Глицерин – компонентът е в състояние да абсорбира и задържа вода; talasfery – е колагенови влакна от естествен произход, които са ефективен овлажнител; натурални масла – естествен; алантоин – ефективен овлажнител, който стяга порите и незаменим за чувствителна кожа; ацетон – компонент, бъдете сигурни, за да компенсирате крема за мазна и комбинирана кожа, тъй като тя не съдържа мазнини; Липозомите – компонент, който осигурява дълбоко хидратиране на епидермиса; екстракти от плодове, мед, пчелно млечице, алое вера – естествен активни овлажнители.

Негативни фактори – след като знаете това, което е добро за хидратация си струва да се прочетат и отрицателните фактори, които могат да предизвикат дехидратация. Те често са миене или избърсване на лицетос агенти, съдържащи алкохол; продължителен контакт с вода; триене с кърпа; използването на козметика, съдържаща абразиви; неактивен начин на живот, то нарушава притока на кръв и води до дехидратация.

Заслужава да се отбележи, че преди покупка на крем класика или хидратираща маска за лицето е необходимо да се консултирате с професионален козметик.

В края на краищата, той ще бъде в състояние правилно да се определи какво се нуждае кожата ви и какви средства ще бъдат най-ефективни. Дръжте под око кожата си, овлажнявайте и подхранвайте достатъчно дълго време. Тогава и кожата ще ви зарадва със своят здрав и лъчезарен вид!